Een WordPress hack komt vaker voor dan je denkt

Al jaren beheer je met veel plezier de WordPress website van de de lokale handboogvereniging. Toch werd je onlangs door een van de leden op de hoogte gebracht van het feit dat zijn virusscanner meldt dat bezoek aan de site niet veilig is. Nader onderzoek leert je dat de website er inderdaad anders uitziet, terwijl jij toch echt niets hebt veranderd. Langzaam dringt het tot je door; je hebt last van een WordPress hack!

Een WordPress hack is niet alleen vervelend voor bezoekers van een WordPress website, maar kan ook series aan vervelende consequenties hebben. Gelukkig hebben wij ervaring met voorkomen én oplossen van een WordPress hack. Wil je een hack voorkomen? Laat ons de hosting van jouw website verzorgen.
Neem contact op

Hoe herken je een gehackte website?

De website is offline
Op het moment dat een hostingbedrijf merkt dat een website gehackt is, kunnen ze besluiten om de website offline te halen om op die manier de nevenschade te beperken.

De website ziet er anders uit
Hackers houden ervan om teksten of afbeeldingen toe te voegen aan de website als bewijs van de hack. Daarnaast worden er vaak links naar andere websites toegevoegd voor persoonlijk gewin.

Je kunt niet meer inloggen
Als hackers er eenmaal in geslaagd zijn om binnen te dringen, kunnen ze de lijst met gebruikers aanpassen en dus ook jouw beheerderaccount aanpassen of zelfs verwijderen.

Meldingen van spam
In veel gevallen worden gehackte websites gebruikt om grote hoeveelheden spam te versturen. Wanneer dit opgemerkt worden door hostingpartijen zullen ze hier melding van maken.

Onverwachte inhoud
Onbekende namen in de gebruikerslijst, vreemde posts die toegevoegd worden of dubieuze popups zijn vaak een teken dat er sprake is van een WordPress hack.

Redirects naar andere websites
Word je plotseling doorgestuurd naar een andere website zonder dat je op een link hebt geklikt? Dat zou het werk kunnen zijn van een hacker.

Rare zoekresultaten in Google
Wanneer er sprake is van een WordPress hack kan het zijn dat je rare zoekresultaten in Google ziet, dat jouw website niet meer te vinden is of dat je de melding krijgt: ‘This site may be hacked‘.

Wijzigingen in bezoek van en naar jouw website
Een vreemde stijging van bezoekers uit onverwachte landen of juist een sterke daling van bezoekers kan een teken zijn dat jouw website in handen is gevallen van hackers.

Wil je dat we jouw WordPress hack oplossen?

Je kunt rekenen op een snelle en professionele service van de WordPress specialisten.
Neem contact op

Waarom zou je kiezen voor Databoss?

maatwerk WordPress websitesJarenlange kennis op het gebied van maatwerk WordPress websites in alle soorten en maten.
Direct contactGeen ticketsysteem maar direct contact met een van de medewerkers via telefoon of Whatsapp.
Periodieke updatesWij bewaken de gezondheid van jouw WordPress website d.m.v. periodieke updates en backups.
WordPress hackKorte reactietijden, dus ook bij urgente gevallen kun je rekenen op snelle support.
WordPress hackLeer hoe je het meeste haalt uit jouw website met de tips & trucs van de WordPress specialisten.
WordPress hackRuime ervaring in het oplossen én voorkomen van gehackte WordPress websites.

WordPress hack

Dit is wat we voor je doen

Het oplossen van een WordPress hack verloopt volgens een strak stappenplan: website isoleren, backup maken, gebruikerslijst opschonen, wachtwoorden wijzigen (WordPress, FTP én database), aangetaste bestanden opschonen, checklist met veiligheidsmaatregelen afwerken en nogmaals alle wachtwoorden aanpassen. Vervolgens houden we de website een maand in de gaten om te kijken of de hackers definitief buitengesloten zijn.

"Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier verschillende web projecten ondergebracht bij Marketingboss. Iedere uitdaging pakken ze met enthousiasme aan. Dankzij de pro-actieve instelling, zowel op het gebied van adviseren als uitvoeren, weten ze het gewenste eindresultaat naar een hoger niveau te tillen. Flexibiliteit, expertise, creativiteit en vriendelijkheid sieren de mensen van Marketingboss."
Saidou Blindenburg, BlueBrickMedia
Snelle & professionele service
Laat jouw WordPress hack over aan de specialisten
Neem contact op